Повече от половината от хората на Земята не използват интернет

Около 4,4 милиарда души на планетата нямат достъп до интернет, сочи проучване, проведено от консултантската фирма McKinsey & Company. В момента населението на Земята е повече от 7...

186 0

big_1439585Около 4,4 милиарда души на планетата нямат достъп до интернет, сочи проучване, проведено от консултантската фирма McKinsey & Company.

В момента населението на Земята е повече от 7 милиарда души – и повече от половината от тях не влизат в интернет. При това  3,2 милиарда от тях живеят в 20 страни, се казва в документа.

Например, достъп до интернет нямат 730 милиона китайци, 210 милиона в Индонезия, почти 150 милиона души в Бангладеш и около 100 милиона бразилци. Интересното е, че интернет не използват  50 милиона американци, въпреки, че те имат тази възможност, но те ​​не искат да се възползват.

Около 64% от хората на Земята, не ползващи Интернет, живеят в селските райони, където, като правило има  слабо развита инфраструктура, здравеопазване, образование, а безработицата остава висока.

Както се отбелязва в проучването,  без интернет са  почти всички хора  в  Мианмар, около 98% от населението на Етиопия и  повече от 95% от населението на Танзания. В Индия, където около 85% от населението не разполага с достъп до мрежата, почти половината от населението на страната живее без електричество.

loading...