В каква поза спите?

  Учените са доказали, че позата на тялото на спящия човек казва всичко за него: това, което мисли, чувства и иска. Психолозите са установили, че между позата, която...

715 0

 

Учените са доказали, че позата на тялото на спящия човек казва всичко за него: това, което мисли, чувства и иска.

Психолозите са установили, че между позата, която заема човек в съня си, и неговото светоусещане има тясна връзка. Освен това експертите твърдят, че езикът на тялото  на един спящ човек никога не лъже.

Какво разказва позата по време на сън?

Езикът на човешкото тяло се определя от неговото подсъзнание. Общуването с думи се контролира от човешкия ум, така че хората да могат да дават невярна информация.  Ето защо нашата  поза, мимики и жестове казват повече за нас, отколкото думите ни. Най-точна информация за човек  дава положението на тялото по време на сън. В будно състояние на човек може да се научи да управлява частично   жестове и мимики. Съзнанието на  спящ човек е неактивно, и движенията му се подчиняват единствено на  подсъзнанието.

За  една нощ човек сменя позата си до 40 пъти, а  ако е  под стрес, още  по-често. Въпреки това, всеки човек има своя собствена любима поза , която той заема по време на сън най-често. Като правило, това е позата, в която е тялото в момента на събуждане (това не се отнася за пробуждане с будилник).

loading...