В каква поза спите?

  Учените са доказали, че позата на тялото на спящия човек казва всичко за него: това, което мисли, чувства и иска. Психолозите са установили, че между позата, която...

385 0

 

Учените са доказали, че позата на тялото на спящия човек казва всичко за него: това, което мисли, чувства и иска.

Психолозите са установили, че между позата, която заема човек в съня си, и неговото светоусещане има тясна връзка. Освен това експертите твърдят, че езикът на тялото  на един спящ човек никога не лъже.

Какво разказва позата по време на сън?

Езикът на човешкото тяло се определя от неговото подсъзнание. Общуването с думи се контролира от човешкия ум, така че хората да могат да дават невярна информация.  Ето защо нашата  поза, мимики и жестове казват повече за нас, отколкото думите ни. Най-точна информация за човек  дава положението на тялото по време на сън. В будно състояние на човек може да се научи да управлява частично   жестове и мимики. Съзнанието на  спящ човек е неактивно, и движенията му се подчиняват единствено на  подсъзнанието.

За  една нощ човек сменя позата си до 40 пъти, а  ако е  под стрес, още  по-често. Въпреки това, всеки човек има своя собствена любима поза , която той заема по време на сън най-често. Като правило, това е позата, в която е тялото в момента на събуждане (това не се отнася за пробуждане с будилник).

Изберете вашата    поза и  вижте  резултата.

1. По гръб
Като правило, човек в тази поза е  доста отпуснат. Тя говори за увереност и  психологическата сила на човека. Такива хора се чувстват уверени във всяка ситуация, винаги са готови да приемат нова информация и нови запознанства. Само че тази увереност може да се смени със самоувереност. Показател за това е хипертрофията на тази поза и прекаленото заемане на цялото легло: В този случай спящият  широко разперва ръце и крака, опитвайки се да заеме колкто се може  повече жизнено пространство.

2. Поза „ембрион“
Тази поза  се характеризира с позиция за  спане на една страна, с крака, свити и опрени до корема, а самият човек прегръща одеялото или себе си. Обикновено, този  човек се свива в  далечния ъгъл на леглото, или е склонен да заеме мястото на стената. Тази позиция показва, че се страхува от реалния живот и не иска да участва в събитията, които минават покрай него. Тези хора отчаяно се нуждаят от лидер, защитник или наставник, който може да ги предпази от трудностите на реалния живот и да се грижи за тях и да поема отговорност.

3. Поза по корем
Това е  поза, в която  човек лежи по корем и се опитва да „обхване леглото.“ Ръцете обикновено се намират на възглавница или от двете страни на тялото, краката са леко разтворени. Човекът, който  спи в тази поза, се опитва да управлява собствения си живот и да взема сам всички важни решения. В допълнение, той трудно приема критика, тъй като   смята, че всичките му действия и решения са  единствените правилни. Тази поза говори за изключителна упоритост в постигане на целите, както и за внимание към детайлите.

4. Странична поза
Последната  поза –  в която човек спи на една страна, но не е толкова свит като в 2.  Като правило, такава поза  се различава от  „ембриона“ по  по-отпуснато състояние на тялото. Хората, които  прекарват по-голямата част от нощта в това положение, имат аналитичен ум, абсолютно са адекватни, спокойни и надеждни. Те  доста лесно се адаптират към всяка ситуация и може лесно да издържат на трудностите на живота, без да притежават голяма психическа енергия или специални качества.

loading...