Притчата за заетостта и времето на човека

Веднъж сатана събрал всички демони. В приветственото си слово той казал: „Ние не можем да забраним на  християните да ходят на църква. Ние не може да им  забраним...

647 0

Веднъж сатана събрал всички демони. В приветственото си слово той казал: „Ние не можем да забраним на  християните да ходят на църква. Ние не може да им  забраним да се молят и да четат Библията. Ние дори не можем да ги спрем да общуват с техния Спасител Исус Христос. След като установят връзка с Христос – ние веднага губим властта си над тях. Така че нека да си ходят в църквите, но ние ще откраднем тяхното Време, така че те винаги да са заети – да не могат  да се молят и да се покаят за греховете си и да забравят за Бога “

„Това е, което трябва да направите“ – казал дяволът. „Трябва да им се попречи да контактуват с Бога и да поддържат тази връзка през целия ден.“

„Как да го направим?“ – Извикали демоните.

„Занимавайте ги с дреболии, измислете безброй начини да заемете съзнанието им с всевъзможни ненужни неща и проблеми, за да нямат време хората да мислят за себе си и дали  живеят правилно? И най-важното, внушавайте им  желанието за стремеж към материално богатство и парите – към  мамона.

Нека техни желания да са за  спечелване на  възможно най-много  пари, за да купуват автомобили, апартаменти, вили. Нека да печелят все повече и повече пари, за да ходят по ресторанти и кафенета, да купуват скъпи и модни дрехи, да правят скъпи ремонти в техните апартаменти и да ги пълнят с  модерно обзавеждане. Изкушавайте ги да харчат, да харчат, и да затъват в дългове. Да вземат дългосрочни заеми и по този начин да попадат в робството на банките.

И когато ги превземе желанието за лично обогатяване, преследването на Мамона и кариерата – те няма да имат необходимост от Христос …

Убедете съпругите им да остават на работа, а мъжете – да работят 6- 7 дни в седмицата, по 10-12 часа на ден, така че те да нямат време да се занимават с техните семейства и да отглеждат децата си.

Не позволявайте на родителите да прекарват време с децата си, за да могат децата им да се скитат от сутрин до вечер на улицата и да се сприятеляват с лоша кампания, след което те ще престанат да се учат и нищо хубаво няма да им се случва.

Когато семействата им се разпаднат, а това  ще бъде скоро, домовете им вече няма да бъдат убежища от натиска на работата и трудностите в живота. И когато техните семейства се разпаднат – те ще са самотни, а след това вече ще им помогнем  лесно да  заспят от печал.

Стимулирайте умовете да трупат телевизори, телефони, таблети  и компютри в домовете си за да работят постоянно,  и да изразходват все повече време за гледане на телевизия и компютър.

Погрижете се във  всеки магазин и ресторант в света непрекъснато да звучи не християнска музика, а  груба – само не и християнска. Това ще блокира съзнанието им и ще  унищожи тяхното единство с Христос …

Сложете на масата в кафенета много списания и вестници. Поразявайте съзнанието им с  новини и реклами 24 часа в денонощието. Нека по пътя има да има милиони билбордове. Запълнете  пощенските им кутии с реклама, каталози за поръчки по пощата, различни бюлетини с предложения за  безплатни продукти, услуги и фалшиви надежди.

Показвайте в списанията и по телевизията слаби, красиви модели, така че  мъжете да смятат, че външната красота – това е най-важното нещо, и да са все по- недоволни от жените си.

loading...


Коментари