Психосоматика: Гневът, горчивината и раздразнението се натрупват в черния дроб

Черния дроб в буквалния смисъл ни дава живот, поддържа го. Цялата кръв от стомаха и червата преминава през черния дроб, което осигурява пълно и правилно усвояване на хранителните...

1131 0

Черния дроб в буквалния смисъл ни дава живот, поддържа го. Цялата кръв от стомаха и червата преминава през черния дроб, което осигурява пълно и правилно усвояване на хранителните вещества.

Черният дроб поглъща и трупа мазнини и протеини, а също така помага да се поддържа нивото на кръвната захар. Той играе важна роля за неутрализирането на токсините, които навлизат в организма през храносмилателната система, и следователно е важен за имунната система.

Черният дроб може да възстановява и собствената си тъкан.

Тъй като черният дроб изпълнява функцията на усвояване на хранителните вещества от кръвта, можем да кажем, че това важи и за емоциите. В традиционната китайска акупунктура черният дроб се асоциира с гнева, това означава, че той поглъща тази емоция, като по този начин поддържа нашия емоционален баланс.

Ако той не изпълняваше тази функция, човек много бързо би се изтощавал и щеше да се депресира също толкова бързо. От друга страна, черният дроб е склад на хранителни вещества, но в него ще се натрупва и гняв, като ни причинява вреди в случай, че ние признаваме съществуването му или не се освободим от него. Гняв, насочен срещу самите нас, може да доведе до депресия, а с усилването му черният дроб става вял и започва да работи зле.

loading...