Психосоматика – Рамене: противоречието между това, което сме длъжни, и това, което наистина искаме

Раменете представляват най-дълбокият аспект на енергията на действията, изразяващи нашите мисли и чувства за това какво и как правим, правим ли това, което искаме, или правим нещо с...

2136 0

Раменете представляват най-дълбокият аспект на енергията на действията, изразяващи нашите мисли и чувства за това какво и как правим, правим ли това, което искаме, или правим нещо с неохота и как се отнасят към нас другите.

Раменете представляват прехода от замисъла до изпълнението – тоест действието. Тук ние носим бремето на света, и отговорността за него, защото сега вече сме придобили своя физическа форма и трябва да се сблъскваме с всички особености на живота.

Раменете – това също така е и мястото, където се изразява емоционалната енергия на сърцето, която след това се проявява чрез ръцете и китките (прегръдки и ласки). Именно тук се развива желанието ни да творим, да изразяваме себе си и да създаваме.

Колкото по-близо сме до тези чувства и конфликти, толкова по-напрегнати и сковани ще бъдат нашите рамене. Колко от нас правят в живота си точно това, което искат?

Наистина ли ние свободно изразяваме своята любов и грижа?

Дали прегръщаме точно този, когото искаме да прегърнем?

Искаме ли да живеем пълноценен живот, или предпочитаме да сме затворени в себе си?

Дали се страхуваме да бъдем себе си, да действаме свободно, да правим това, което искаме?

За да оправдаем своята сдържаност ние натоварваме раменете си с още по-голямо вътрешно напрежение, което се проявява в чувство за вина и страх.

loading...