Путин: Русия ще продължи да увеличава военната си мощ

На 10 септември руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще продължи да увеличава военната си мощ с помощта на големи покупки на оръжия, за да отблъсне всяка...

454 0

raketaНа 10 септември руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще продължи да увеличава военната си мощ с помощта на големи покупки на оръжия, за да отблъсне всяка заплаха, особено от страна на САЩ и НАТО, съобщава кореспондентът на The New York Times Дейвид Хершенхорн.

Според Путин, разгръщането на американската система за противоракетна отбрана в Европа и Аляска не е единствената заплаха за Русия.

„Има и други неща, които много ни безпокоят – цитира Путин NYT. Продължава военното усвояване на Космоса, изучава се въпросът за използване на стратегическо  оръжие в неядрено изпълнение, и така нататък, и така нататък. Има твърде много нововъзникващи заплахи. А наскоро, както знаете, е взето решение за увеличаване  на силите на НАТО в Източна Европа. “

Руският лидер обвини НАТО за манипулиране на събитията в Украйна за получаване на стратегически изгоди: Кризата в Украйна, която в действителност, бе провокирана и създадена от някои от нашите западни партньори, сега се използва за съживяване на военния блок“.

loading...