Работеща техника за решаване на проблеми

Това е един много известен и популярен метод за отстраняване на лични проблеми, наречен ТЕС (Техника за емоционална свобода). Разбира се с тази кратка статия не може да...

3691 0

Това е един много известен и популярен метод за отстраняване на лични проблеми, наречен ТЕС (Техника за емоционална свобода).

Разбира се с тази кратка статия не може да замени посещението на семинар под ръководството на опитен инструктор, но ще ви даде някои насоки за решаване на лични емоционални и физически проблеми. Или пък просто я практикувайте за удоволствие и забавление.

Защо ТЕС работи?

ТЕС принадлежи към така наречените енергийни терапии. Те се основават на теорията, че всички наши емоционални, психологически и физически проблеми  са отразени в нашето енергийно тяло. По време на терапията се работи с енергийните меридиани на човешкото тяло и по този начин се цели да се отстранят енергийните блокажи. Между другото акупунктурата и акупресурата се основават на същия принцип.

Няма нужда  и да вярвате. Просто го направете.

Техника на работа с ТЕС

Състои се от 5 части:

Определяне на проблема

„Боли ме главата“; „Мразя работата си“; „Мъжът ми е паразит“; и т.н.

Оценка на проблема

Оценяваме важността на проблема от 0 до 10 – като при 0 той не съществува, а при 10 се проявява с максимална болезненост в живота ни. Това е нашата базова стойност, за да можем да сравним в един по-късен етап.

Формула за изцеление

Тази стъпка ни помага да поемем отговорност за проблема и да го отстраним по най-лесния начин. Необходимо е да се повтори 3 пъти следната фраза: „Въпреки (проблема), обичам и приемам себе си и тялото си, а също така и (проблема, който сте формулирали)“.

loading...