Ръководителят на Англиканската църква се съмнява в съществуването на Бог

Ръководителят на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри, Джъстин Уелби призна, че понякога изпитва съмнения в съществуването на Бог, пише вестник  The Independent. По време на интервю в катедралната...

202 0

imagesРъководителят на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри, Джъстин Уелби призна, че понякога изпитва съмнения в съществуването на Бог, пише вестник  The Independent.

По време на интервю в катедралната църква на Англия в Бристол Уелби заяви, че за пореден път се усъмнява в съществуването на Бог, заради несправедливостта, която цари в света.

Архиепископът на Кентърбъри заяви, че съмненията го  застигнали по време на джогинг с кучето му. „Онзи ден се помоли за нещо по време на тичането, и в крайна сметка попитах  Бог: Виж, всичко е много добре, но не е ли време да се направи нещо, ако Ти си тук?“ – Каза Уелби.

Той призна, че от главата на Църквата на Англия, от него, най-вероятно не се очакват такива възгледи.

Архиепископът на Кентърбъри е духовният глава на Църквата на Англия в Обединеното кралство, както и духовен водач на Англиканската църква (световна асоциация на местните национални англикански църкви) по целия свят. Англиканец се счита всеки четвърти британец.

loading...