Ретрограден Меркурий от 13.08 – какво да правим (и какво не)?

Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим нещата просто да се случват! Трябва да бъдете подготвени за доста недоразумения в сферата на комуникациите. Очаквайте много...

853 0

Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим нещата просто да се случват!

Трябва да бъдете подготвени за доста недоразумения в сферата на комуникациите. Очаквайте много объркани телефонни обаждания или изгубена поща. Може да ви бъде трудно да се изразявате ясно и около вас да изобилстват клюките. Вероятни са повреди по компютри, различни електронни устройства и системи.

Не купувайте и не продавайте скъпи вещи.

Ако пътувате по бизнес дела, то нека да са свързани със стари клиенти, а когато е за удоволствие – нека да е свързано с места от детството. В любовните отношения ще се създават доста недоразумения. Но това е време в което да намерите стари приятели.

Какво да правим и какво да не правим? 

Меркурий е планета, посветена на гръцкия бог Хермес, който e тясно свързан с интелекта, общуването, информацията, търговската дейност. Под ретроградно движение на планетите се има предвид, че на нас от Земята ни се струва, че тя се движи напред, после забавя ход, спира и започва да се връща назад. В действителност това, че се движи назад е само визуално, планетата просто е забавила своята скорост. Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави при ретроградно движение на планетите.

В периодите на ретроградност на Меркурий ние можем да изпитваме затруднения, свързани със сферите на неговото влияние.Взаимното разбирателство между хората може да се влоши, ние сме склонни да интерпретираме думите и поведението на хората и това да доведе до залитане.

 

Планове, свързани с пътешествия могат внезапно да се провалят. Възникват неприятни забавяния с оформяне на документи и получаване на необходимата информация, в най-отговорния момент може да ви подведе техниката. Нарушава се работата на средствата за свръзка. Появява се лъжлива информация, излишна суета, която не води до нищо и т.н.

Мисленето също може да ви подведе.

Ние сме склонни да объркаме информация, да чуваме и да не забелязваме всички подробности, да пренебрегваме важни детайли, да губим бдителността си.

Всичко, което касае движението напред в работата е под покровителството на Меркурий – ще се стопира. Отвсякъде ще се появяват маса независещи от вас препятствия, и като резултат ще сте принудени просто да стоите на едно място, да чакате. И това ще бъде най-доброто в този случай. В най-лошия вариант – постоянно ще преправяте едно и също, ще бъркате, грешите или ще се сблъсквате с трудности отново и отново.

Ние не виждаме ситуацията изцяло, макар че ще ни се струва точно обратното, че всичко е добре и няма грешки. Но част от важната информация за ситуацията е скрита от нас, и ние нищо не можем да направим сега. Всичко се появява когато
Меркурий тръгне напред.

Но ретроградната планета, както и всяка астрологична конфигурация има и положителни страни на своето проявление.

Например, във времето на периодите на ретроградния Меркурий в нашия живот често се връщат хора от миналото, бивши партньори, приятели и колеги. Като цяло, време е за интелектуална преоценка на миналото – това е един от ключовите моменти за това време. Вие ще усетите необходимост да се обърнете назад и да се замислите над това как сте свикнали да възприемате и да осмисляте околния свят.

В митологията, която по-късно е станала база за астрологията, Меркурий-Хермес е бил също и бог на мошениците, хитреците и изкусните лъжци, който е способен както да отвори очите на човека за истинската воля на боговете, така и да затъмни неговото съзнание. Затова в период на ретроградност на Меркурий ние можем да се сблъскаме с жизнени ситуации, които засягат темите за лъжата, коварството и измамите. В това време трябва особено внимателно да следите за своите думи, защото събеседникът ви може да ви разбере неправилно в неподходящ момент. Не е изключено във времето на ретрограден Меркурий на повърхността да излезе отдавна скрита информация.

Какво не трябва да правим на ретрограден Меркурий

Когато Меркурий е ретрограден, отложете подписването на каквито и да било договори – лични и делови, защото има голяма вероятност да изпуснете нещо важно. Избягвайте да изпращате по пощата важни документи, скъпи подаръци или да правите покупки онлайн, пратката може да се загуби или вие да направите грешка с избора на една или друга стока поради недобре разбрана информация или нещо скрито, заради което след това трябва да се оплаквате.

loading...