Ретрограден Меркурий – труден период за подвижните знаци

На 17.11. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака Стрелец до 07.12. През този период е важно да сме изключително внимателни и предпазливи....

603 0

На 17.11. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака Стрелец до 07.12.

През този период е важно да сме изключително внимателни и предпазливи. Преценката ни няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. За това не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Меркурий е планетата на комуникациите, сделките и мисълта и движейки се на обратно, тя ще насочва голяма част от вниманието ни към нас самите, към вижданията, мислите ни и собствения ни свят, което ще ни фиксира в собствения ни мироглед и по всяка вероятност ще загубим гъвкавостта си.

Няма да сме достатъчно обективни и няма добре да разбираме другите и гледните им точки, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Поради тази причина е важно е да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията си.

Дните, в които планетата е ретроградна не са подходящи също така за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения.

Много вероятно е също така да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по отрано и ако имаме важни ангажименти да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

loading...