Рецепта за здраве на д-р Дийпак Чопра

diiprak chopra

„Най-важното е да се постигне интегративен, цялостен баланс в тялото. Това става със сън, медитация, движение, упражнение, йога, дихателни техники, физическа активност, диета свободна от преработени и модифицирани...

1256 0

„Най-важното е да се постигне интегративен, цялостен баланс в тялото. Това става със сън, медитация, движение, упражнение, йога, дихателни техники, физическа активност, диета свободна от преработени и модифицирани храни, здрави емоции, стабилни връзки и още нещо важно – здравословната връзка с времето ТУК и СЕГА.

Защото ако мозъкът или съзнанието ви пътуват напред назад в миналото и бъдещето вашият живот става мечта, а вие трябва да присъствате. Осъзнаването на настоящият момент е важно, тогава вашите самовъзстановителни механизми работят на пълни обороти ТУК и СЕГА.

Това, което наричаме болест е резултат от ентропията. По един или друг начин ние се откъсваме от себе си, а когато не си свързан със себе си ти си откъснат от целият свят. Отвъд постоянната заетост на ума има една тиха зона – нашата вътрешна тишина и мир, с които трябва да сме свързани, защото те крият големи богатства и здраве.”

Как да противодействаме на тази ентропия?

„Като поддържате едно щастливо и игриво тяло, любящо и състрадателно сърце, съзнание, което е необременено и душа, която е в контакт с лекотата на битието.”

loading...