Рискът от рак при младите хора ще нарасне с 90%

Учени от Университета на Тексас направиха прогноза, че през следващите 15 години  90% от младото население на планетата ще страда от рак на дебелото черво. Оказва се, че...

216 0

Учени от Университета на Тексас направиха прогноза, че през следващите 15 години  90% от младото население на планетата ще страда от рак на дебелото черво.

Оказва се, че причината за прогнозираната епидемия от рак е проста и очевидна – заседнал начин на живот  и консумацията на нездравословна храна. В момента това  заболяването може да се наблюдава при хора над 60 годишна възраст.

Още през 2030 г. диагнозата на рак на дебелото черво ще бъде поставяна на по-голямата част от хората  от 20 до 34 години.

Струва си да се отбележи, че в момента жертвите на рак на дебелото черво намаляват дори и сред възрастните хора. Към прогнозирания период от време, у  хората над 50 години броят на болните ще намалее  с 41% в сравнение със сега, за  по-младото поколение данните са напълно противоположни.

За предотвратяване на тази ужасна прогноза трябва да се  спазват няколко прости правила за хранене. Необходимо е да се помни, че употребата на някои продукти  пряко влияе  на  развитието на рак на дебелото черво. Сред тях са червени или преработени меса, хляб и храни, които съдържат голям брой химични елементи. Още  един от основните фактори за  развитието на заболяването е затлъстяването, злоупотребата с алкохол, тютюнопушене,  и, разбира се, огромния стрес.

loading...