Първият в света хотел управляван от роботи ще отвори врати в Япония през юли

Известна е любовта на японците към роботите и иновативните технологии. Затова не е изненада и фактът, че през юли в Нагасаки ще отвори хотел, в който половината персонал...

627 0

Известна е любовта на японците към роботите и иновативните технологии. Затова не е изненада и фактът, че през юли в Нагасаки ще отвори хотел, в който половината персонал ще бъдат роботи.

Henn-na Hotel в превод „странно“ или „промяна“, смисълът на думата си избирате вие, ще оживее през юли 2015г. Ще разполага с 72 стаи, персонал от 10 робота и 10 човека.

hotel robotsХуманоидите са разработени от университета в Осака и носят характеристиките и маниерите на младите японските жени. Позовавайки се на The Telegraph, роботите освен японски ще могат да разговарят на английски, китайски и корейски. Освен това ще бъдат в състояние да имитират  съвършенно човешко поведение като: мигане, дишане и  жестове с ръце. И за капак ще могат да установяват  контакт с очи и да разчитат езика на тялото, допълва Washington Post.

hotel 2

Три робота ще бъдат на рецепцията, а един ще отговаря за багажа на посетителите. Другите ще отговарят за различни ежедневни задачи като носене на кафе, почистване и пране.

loading...