Русия може да забрани употребата на долара в страната

В Държавната Дума е представен законопроект за забрана и прекратяване на оборота  на американския долар в Русия, съобщава  кореспондентът на APA в  Москва. Ако законопроектът бъде одобрен, гражданите...

217 0

В Държавната Дума е представен законопроект за забрана и прекратяване на оборота  на американския долар в Русия, съобщава  кореспондентът на APA в  Москва.

Ако законопроектът бъде одобрен, гражданите на Русия ще бъдат принудени да закрият в рамките на една година доларовите си сметки в руски банки и да обменят долара за руски рубли или други валути.

В противен случай, техните сметки ще бъдат замразени, а наличните долара иззети от полицейските, митническите, данъчните, граничните и миграционните служби.

След влизането в сила на закона получаването на долари в брой в Русия ще бъде невъзможно. Забраната  и прекратяване на оборота на долара няма да се прилага в борсовите операции на руската ЦБ, правителството, Министерствата на външните работи и отбраната, Службата за външно разузнаване и на ФСБ.

loading...