Само с един въпрос незабавно ще „разчетете“ личността на всеки човек

Ако ви е трудно да разбирате хората, трябва да знаете, че само един въпрос може да ви помогне да ги „дешифрирате“ буквално веднага. Според проучване, публикувано в Списанието...

3916 0

Ако ви е трудно да разбирате хората, трябва да знаете, че само един въпрос може да ви помогне да ги „дешифрирате“ буквално веднага.

Според проучване, публикувано в Списанието за личностната и социална психология, трябва само да попитате интересуващия ви човек, какво мисли за някой друг, без значение дали го познавате или не. Този отговор може да ви каже много за него, защото хората са склонни да виждат своите черти у другите.

Така например, един добър човек на първо място ще обърне внимание на добротата на другите, а на егоистите всички ще им изглеждат егоисти.

„Много от отрицателните качества на човека са пряко свързани с факта, че те имат негативно виждане за другите, – казва авторът на изследването д-р Джъстин Ууд. – Дори и тенденцията да се виждат хората в негативна светлина е пряко свързана с много голяма вероятност от депресия и други разстройства на личността“.

loading...