Само след 100 години хората ще пътуват в бъдещето и ще се телепортират

„Фундаментални пречки за телепортацията не съществуват, и развитието на технологиите, по моя преценка, ще дадат възможност да се реализира телепортация толкова лесно, колкото във филмите, още до 2080...

509 0

„Фундаментални пречки за телепортацията не съществуват, и развитието на технологиите, по моя преценка, ще дадат възможност да се реализира телепортация толкова лесно, колкото във филмите, още до 2080 г.,“ – казва д-р Мери Жаклин Ромеро от Школата по физика и астрономия в Университета на Глазгоу.

„Телепортацията на човек, атом по атом, ще бъде изключително трудна задача за физиците, но е възможно този процес да бъде опростен поради бъдещите постижения на химията и молекулярната биология,“ – добави тя.

Що се отнася до пътуване във времето астрофизикът и популяризатор на науката Colin Stewart отбелязва, че учените са в състояние да докажат реалността на възможностите да се пътува в бъдещето. Stewart припомня, че руският космонавт Сергей Крикальов, който е бил дълго време в околоземна орбита, всъщност се е отправил в бъдещето за 0.02 секунди заради законите на природата. Според Стюарт, пътуване в бъдещето за няколко седмици може да стане реалност още до 2100 г. при най-оптимистичните прогнози.

loading...