Самоуправляващият се автомобил Audi A7 ще измине 900 км

Концернът  Audi възнамерява да демонстрира хечбека  Audi A7 с полуавтономно управление. За два дни колата трябва да преодолее почти 900 километра от лабораторията на Audi в Силиконовата долина...

329 0

Концернът  Audi възнамерява да демонстрира хечбека  Audi A7 с полуавтономно управление. За два дни колата трябва да преодолее почти 900 километра от лабораторията на Audi в Силиконовата долина до  Лас Вегас, където от  6 до  9 -ти  януари ще се проведе най-голямото годишно в света изложение на потребителска електроника – Consumer Electronics Show (CES). Колата ще тръгне  вечерта на 5 януари.

На CES 2014 самоуправляващата  се кола Audi се движеше по улиците на Лас Вегас. Тази година  колите, оборудвани с автопилот, ще бъдат основните новости на изложението. Те основно се представят от  германските автопроизводители.

Серийно производство на превозни средства с полуавтономен контрол  Audi планира да започне  в следващите пет години. Такива коли  маневрират самостоятелно в трафика, ускоряват, забавят,  и разпознават другите участници в движението, включително пешеходци и велосипедисти. Наличието на шофьор е задължително. За създаването на напълно самоуправляващи се автомобили е необходимо повече време, отбелязва DW.

loading...