Самозванец, представящ се за хирург, успешно оперира 15 човека

Човекът на тези снимки се казва Фердинанд Уолдо Демар,  но също така  е известен като „Великият измамник“. Защо е  наречен така? Той се представя за бенедиктински монах, директор...

492 0

114

Човекът на тези снимки се казва Фердинанд Уолдо Демар,  но също така  е известен като „Великият измамник“. Защо е  наречен така?

Той се представя за бенедиктински монах, директор на затвор, корабен лекар, експерт по грижи за деца, строителен инженер, заместник- шериф, дипломиран  психолог, адвокат, санитар, учител, редактор,  и учен,  търсещ лек за рака. Но никога не се опитва да заработва от това. Всичко, което му е било  необходимо – уважението на околните.  Имал е фотографска памет и висок IQ.

На 16 години бяга от дома си и прекарва няколко години с цистерцианските монаси, а  през 1941 г. се записва в армията. После и във флота. Опитва се да се представи за  офицер, и когато се проваля, инсценира самоубийство и се превръща в Робърт Линтън Френц, психолог с религиозна наклонност. Преподава психология в колежа в Пенсилвания и Вашингтон.

loading...