САЩ пращат войски в Африка за да воюват срещу Ебола

obama

Президентът Барак Обама нарече избухването на треската  Ебола в Западна Африка заплаха за световната сигурност.   САЩ  ще предприемат всички усилия, за да   спрат болестта. В тази...

299 0

obamaПрезидентът Барак Обама нарече избухването на треската  Ебола в Западна Африка заплаха за световната сигурност.   САЩ  ще предприемат всички усилия, за да   спрат болестта. В тази връзка в Африка ще бъдат  изпратени 3000 американски военни, съобщава BBC. Те ще бъдат ангажирани в строителството на 17 нови центрове в Либерия, с по 100 легла и изолатори.

Тази година вирусът Ебола  уби 2461 човека. Това са  около 50% от заразените. В бъдеще броят на заболелите може да надхвърли 200 000. През последния месец стана ясно, че бюджетът за борба с епидемията, трябва да се увеличи 10 пъти. Необходими са 1 милиард долара.

Щатите се надяват  да  подготвят за седмица  500 лекари, и да установят въздушни връзки за по-бързо предоставяне на помощ в центровете на епидемията. Ще се разпространяват  и домашни комплекти за медицински грижи. В Либерия тази седмица са внесени  50 000 комплекта.

loading...