Съвети на известният японски гастроентеролог Хироми Шиния за правилно и здравословно хранене

Хироми Шиния – известен японски гастроентеролог и хирург, автор на няколко от най-продаваните книги в света посветени на здравословния начин на живот. Неговата здравословна програма за правилно хранене...

1536 0

Хироми Шиния – известен японски гастроентеролог и хирург, автор на няколко от най-продаваните книги в света посветени на здравословния начин на живот.

Неговата здравословна програма за правилно хранене е помогнала на редица знаменитости – Кевин Клайн, Стинг, Дъстин Хофман, бившият японски премиер Накасоне и много други.

Според изследване на Хироми Шиния на първо място трябва да се отървем от разрушителните здравословни навици, които буквално ни разболяват – като месото и млякото.

Особено внимание се обръща на млякото от лекаря. То съдържа окислени мазнини, които умножават броя на вредните бактерии в червата и по този начин се вреди на миклофлората им. В резултат на това, в дебелото черво се образуват свободни радикали и токсини като сероводород и амоняк. Стимулират се по този начин опасни алергии и по-тежки заболявания.

Ето и неговите съвети:

Съотношение вегетарианска храна / месо трябва да бъде 85, 90% към 10, 15%.

Зърнени храни трябва да съставляват около 50% от храната, плодове и зеленчуци – 35-40%, 10-15% месо.

Необходимо е да се ограничи консумацията на мляко и млечни продукти (за хора, склонни към алергии или непоносимост към лактозата е по-добре да се откажат напълно от пълномасленото мляко).

Трябва да се избягват пържени храни и маргарин.

На малки порции и да се дъвче много добре.

Всичко в въпрос на навик – изградете си здравословни навици!

Здравословните хранителни навици правят възможно „да се пренапишат“ гените ни!

Пийте вода един час преди хранене.

Водата е най-полезна сутринта, веднага след събуждане и 1 час преди всяко хранене – това е най-добрият начин да се задоволи нуждата на организма от вода.

500-700 мл сутрин на празен стомах; (желателно е да топла)

500 милилитра  един час преди закуска;

500 милилитра  един час преди обяд.

Избягвайте кафе, алкохолни напитки и бяла захар.

loading...