Съветите на Джеймс Алтъчър за финансова независимост

mf_altucher48__01__370

Джеймс Алтъчър- предприемач, гросмайстор, инвеститор, писател, управител на хедж фондове-знае как да печели по време на криза. А също и как да губи. Стартирал е повече от 20...

347 0

Джеймс Алтъчър- предприемач, гросмайстор, инвеститор, писател, управител на хедж фондове-знае как да печели по време на криза. А също и как да губи. Стартирал е повече от 20 бизнеса, фалирал е поне 10 пъти, продал е няколко фирми със значителна печалба. Автор на книги. Има популярен блог  с над 10 милиона читатели https://www.jamesaltucher.com/. Ето някои негови съвети за финасова независимост и успех в „Новият свят“, както той нарича времето, в което сега живеем.

1. Средната класа е мъртва- факт. Вие сте заменени-технологиите, аутосорсингът, растящата индустрия, наемаща временна работна ръка, изместиха средната работна класа. Работещата класа. Всички биват уволнявани. Всички вече са тоалетна хартия. Отиват в канала. Готови ли сте за това?

2.Корпорациите не ви харесват. Цялата идея на корпорацията е да установи структура, която да даде възможност да използва евтин труд. Използвайте корпоративната служба по пътя ви към иновациите, развитието, за да се придвижите към по големи и по-хубави неща. За вас.

3.Парите не означават щастие. Не оставайте на работа заради перодични увеличения на заплатата (ако има такива въобще). Това няма да ви доведе до желаната свобода от финансови тревоги.

4. Пребройте на момента колко хора могат да вземат важно решение, което да съсипе живота ви. На колко хора трябва да целувате задниците, за да постигнете успех в кариерата? Един? Двама? Номерът е – на никого.

5.Пенсионният ви план е за боклука. Всичко свърши. Целият мит за спестяванията замина. Единственият реален пенасионен план е да направите самостоятелен избор. Да стартирате бизнес или платформа, или начин на живот, при който можете да отделяте настрани големи суми пари. У всеки има някаква предприемчивост. Единствените условия да бъдете предприемачи са способността да понасяте провали, да имате идеи,  да продавате тези идеи. Да бъдете упорити, така, че дори като се провалите, да си извадите поука и да продължите.

6.  Без оправдания. „Твърде стар съм“, „Трябва да си отгледам децата“, „Не съм творческа личност“, „Аз не мога, другите успяват“- Вратата е отворена, ако ли не, останете си в затвора.

7. Изобилието няма да дойде от офиса. От 9 до 5? ОК, не е за мене.

8. Изберете скучен бизнес. Не е нужно да имате гениални идеи. Просто вършете нещата по-добре от другите. И когато сте гъвкави и по-малки от мастодонтите, замръзнали в бюрокрация, често може да предложите по-добри продажби и качествени услуги.

9. Изграждайте доверие, докато спите. „Прави пари, докато спиш“

10. Грижете се за себе си. За материалното си тяло, емоционалното, умственото и духовното. Минало и бъдеще не съществуват. Те са спомени и предположения, върху които не може да имате контрол. Не ви трябва повече да пътувате във времето, като можете да живеете в настоящия момент.

 

loading...