Седемте закона за парите

Всеки човек има свои взаимоотношения с финансите. Някой е  приятел с парите, някой не много, но почти всеки иска да има пари  колкото са му необходими и дори...

3132 0

Всеки човек има свои взаимоотношения с финансите. Някой е  приятел с парите, някой не много, но почти всеки иска да има пари  колкото са му необходими и дори повече. Обикновено парите обичат тези, които знаят как да боравят с тях, и да спазват техните закони. Тези закони не са толкова сложни. Много ги игнорират, като ги считат за  абсолютна глупост – а  това е зле. В крайна сметка, парите  изискват уважение, а  законите на парите – още повече.

1. Закон за избора
Същността му е проста: всеки човек избира да бъде богат или не. Ние създаваме стотици убеждения, с които се самоограничаваме – не вярваме нито в своите способности, нито във възможностите, които ни заобикалят, въпреки че считаме себе си доста интелигентни.

2. Законът на капитала
Тук не става въпрос само за пари. Истинският капитал – това е способността ви да печелите. Сумата, която ще получите днес, е мярка за това как сте  развили способността си да  правите пари. Увеличете вашата лична стойност,  развивайте своите способности и умения. Стремете се да  работите не  повече, а по-добре. Най-добрата инвестиция – това е инвестиция в себе си.

3. Законът за перспективите
Когато трябва да вземете финансово решение, изчислете ходовете си предварително. С други думи, като започвате нов бизнес или проект, е глупаво да очаквате бърза печалба. Нека сега доходите ви са ниски, но ако управлявате вашия бизнес,  може да се увеличат десетки или дори стотици пъти – бъдете търпеливи и следвайте плана. Богатите хора винаги гледат в бъдещето.

loading...