Сега е моментът за пълното узряване на Григор Димитров

Григор Димитров спечели в Синсинати първия си „Мастърс 1000“ много стана вторият тенисист от родените през 90-те години, след Александър Зверев, който печели турнир АТР 1000. На финала бе...

360 0

Григор Димитров спечели в Синсинати първия си „Мастърс 1000“ много стана вторият тенисист от родените през 90-те години, след Александър Зверев, който печели турнир АТР 1000. На финала бе победен Ник Киргиос и след разочароващата пролет между „Ролан Гарос“ и Уимбълдън ще се опита на US Open да се върне големият Димитров, който видяхме на полуфинала в Мелбърн.

Свърши нощта в Синсинати и може би за Григор Димитров започва сега очакването на нова зора. Защото да печелиш е съвсем различно нещо. Има съвсем различен вкус, винаги е бил близо, постоянно е бил добър до невъзможност, но никога досега не е бил решителен.

Синсинати му подари първата победа в „Мастърс 1000“ и първия изигран финал (той стана едва четвъртият тенисист, роден през 90-те години, който стига до финал на Мастърс 1000 след Янович, Зверев и Раонич).

И не само това – успехът на американска земя го върна мощно в челния Топ 10, в елита, откъдето той отсъстваше вече 3 години. В края на август 2014-а той беше на осма позиция преди да влезе в един дълъг период на мъгла, който го смъкна до 40-а позиция в света през юли 2016-а, преди малко повече от година. Една седмица преди старта на US Open, Димитров се намира в позиция на сила и увереност, които никога досега не е имал в кариерата си. На хард му върви тази година, като спечели победи в Бризбейн, в София и в Синсинати. Три спечелени турнира през 2017-а и общо 7 в кариерата. В Австралия не бе просто близо, а буквално на сантиметри от първия финал на турнир от Големия шлем в кариерата си, губейки полуфинала след епична битка с Рафаел Надал.

Прогнозите, не само като моментна форма и място в Топ 10, го нареждат сред фаворитите на „Флашинг Медоуз“ Последния път, когато бе спечелил три турнира за една година, бе през 2014-а, точно когато неговата кариера тръгна рязко нагоре. Би трябвало и подчертаваме дебело „би трябвало“, защото българинът толкова пъти се е препъвал и не е оправдавал очакванията, сега да е моментът за пълното узряване на Григор, очакван сред кралете още от момента, в който спечели US Open и Wimbledon за младежи. Всичко това се случи само в рамките на няколко месеца, между юни и септември 2008-а, когато нашият герой едва бе навършил 17 години.

loading...