Секс срещу храна: В Русия се отбелязва разцвет на битовата проституция

В Русия все повече и повече мъже и жени се въвличат в проституция, казва заместник-председателят на Фондация „Нравствена полиция“ Владимир Зажмилин. Причината за този бум, казва експертът, е...

930 0

В Русия все повече и повече мъже и жени се въвличат в проституция, казва заместник-председателят на Фондация „Нравствена полиция“ Владимир Зажмилин. Причината за този бум, казва експертът, е нестабилната икономическа ситуация в страната, съобщава „Руская служба новости“.

Зажмилин отбелязва, че се разраства не само пазарът за професионална проституция (с 20%), а и битовият (с 35%). По-специално  мъже и жени пускат реклами за предоставянето на интимни услуги в социалните мрежи, и в замяна искат смарт телефони, домакински уреди и дори храна.

Според официалните данни в Русия са ангажирани с проституция около един милион човека, но Зажмилин твърди, че цифрата е занижена поне три пъти.

Заместник-председателят на „Нравствена полиция“ отбелязва, че основните доставчици на проститутки са бившите съветски републики, въпреки че поради падането на курса на рублата, потокът леко е намалял.

От своя страна, ръководителят на Асоциацията на проституиращи и техните поддръжници „Сребърна роза“ Ирина Маслова потвърди информацията за растеж  на пазара на проституция. Тя посочвa, че в страната се съкращават работни места, затова хората са принудени да преминат в тази сфера.

В същото време заради кризата има спад в търсенето на услугите на „нощните пеперуди“, което ги принуждава да свалят цените за услугите си.

По-рано беше съобщено, че в Бурятия проститутките вмести обичайното заплащане на техните услуги, преминават на бартер. В социалните мрежи клиенти рекламират, че са готови, например, да поканят на вечеря, да ремонтират тоалетната или   компютъра, в замяна на сексуални услуги. Впоследствие тези реклами изчезват, което показва, че среща се е провела.

loading...