Сензационно математическо откритие: черни дупки не съществуват (видео)

Когато животът на огромна звезда с масa много пъти по-голяма от масата на Слънцето, стигне своя край, тя се разрушава, създавайки черна дупка – аномалия, където гравитацията е...

574 0

dupkaКогато животът на огромна звезда с масa много пъти по-голяма от масата на Слънцето, стигне своя край, тя се разрушава, създавайки черна дупка – аномалия, където гравитацията е толкова силна, че дори и светлина не може да излезе от нея, или поне така се смяташе досега.

Но математик сензационно заяви, че съществуването на черните дупки не е възможно, и дори подкрепя математически своето твърдение. Ако това е вярно, тогава изследването може да принуди физиците да се откажат от общоприетата теория за възникването на Вселената.

Изследването е проведено от професор Laura Mersini-Houghton от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил. Тя твърди, че когато една звезда умира, тя излъчва радиация, известна като лъчение на Хокинг, прогнозирано от професор Стивън Хокинг. В същото време, както е убеден Mersini-Houghton, звездата губи значителна част от масата си, което прави невъзможно появата на черна дупка.

„Аз все още не съм се възстановила от шока, – каза пред репортери професор Mersini-Houghton Mail Online, която сподели резултатите от своите изследвания. Проучвахме този проблем повече от 50 години, и резултатите ни дават много неща за размисъл.“

Експерименталните данни един ден може да предоставят физически доказателства, че не съществуват черни дупки във Вселената. При това Mersini-Houghton казва, че математическите изчисления вече са предоставили неопровержимо доказателство за това.

loading...