Сепаратистите искат от Киев да признае статута им

Сепаратистите от така наречените „Донецка“ и „Луганска народна република“ представиха по време на срещата  в Минск свой мирен план за уреждане на  украинската криза, настоявайки Киев да признае...

362 0

doneckСепаратистите от така наречените „Донецка“ и „Луганска народна република“ представиха по време на срещата  в Минск свой мирен план за уреждане на  украинската криза, настоявайки Киев да признае техния  „специален статут“ вътре в  страната.

„В случай на приемането на споменатите по-горе законови гаранции при съдействието на  ЕС и Русия,  народните републики от своя страна гарантират, че ще приложат максималните усилия за поддържане на мира, за съхранение на единното икономическо, културно и политическо пространство на Украйна и руско-украинската цивилизация,“ – се отбелязва в документа, който сепаратистите представиха на преговорите.

В Минск „ДНР“ се представлява  от нейния самопровъзгласил се  вицепремиер Андрей Пургин. В столицата на Беларус също така пристигнаха  представители на Украйна, Русия и ОССЕ.

Миналата седмица украинските власти обвиниха Русия за въвеждането на войски на територията на Украйна. Москва отрича тези обвинения.

loading...