Шеф на Google: Тайната на успешните хора е сънят

Безсънният, енергичен изпълнителен директор – това е широкоразпространен образ в редица страни по света, обсебени от корпоративната култура на работохолизма. Особено често срещан е в технологичната индустрия в...

519 0

Безсънният, енергичен изпълнителен директор – това е широкоразпространен образ в редица страни по света, обсебени от корпоративната култура на работохолизма. Особено често срещан е в технологичната индустрия в САЩ.

Изпълнителният директор на Alphabet и председател на Google Ерик Шмид обаче е един от водещите бизнес лидери в света, които се опитват да опровергаят съществуването на тази митична фигура и да кажат открито, че лишаването от сън като начин на живот е вредно, посочва Business Insider.

Самият Шмид не се осмелява да отиде твърде далеч и да каже, че спи по 7-9 часа в денонощието, както е препоръчително според здравните експерти, но изрично подчертава, че разказите, че топ мениджъри игнорират съня и могат да живеят, свиканали да спят по-малко, а в същото време да работят повече, не са верни.

loading...