Щастието се купува с пари ( да, правилно прочете)

Да, правилно прочете. Щастието се купува с пари. Бедността може да не е порок, но определено стои далеч от щастието. Живеем в материален свят, където всичко струва пари....

9750 1

Да, правилно прочете. Щастието се купува с пари. Бедността може да не е порок, но определено стои далеч от щастието. Живеем в материален свят, където всичко струва пари. Ако нямаш пари, няма да имаш дрехи, кола, покрив над главата и най-вече: добро здраве. Здравето също струва пари. Най-евтина е нездравословната храна.

Естествено, може да си абсолютен аскет, религиозен човек или въздържател, който бяга от светската суматоха и от суетата на парите, но определено не можеш да бъдеш щастлив, ако си болен, а за лечение на болестите трябват пари. Много пари.

Така че, щастието се купува с пари.

Всичко си има граници, обаче.

Вярвам, че първото милионче може наистина да те направи щастлив. Особено ако си израснал в мизерия. С покачването на сумата в банковата сметка, ти ще ставаш все по-богат, без задължително да ставаш и все по-щастлив. Едва ли десет милиона могат да те направят десет пъти по-доволен от първия милион, който те е измъкнал от мизерията.

loading...


Коментари

1 comment

 1. Memo Topalov Отговор

  Да всичко е пари,а може би не всичко е пари.
  Парите развалят моралните ценности на един човек и го превръща в нещо друго ,но не и в човек.
  Много хора които забогатяват се превръщат в алкохолно зависими,нарко зависими ,а някои дори в педофили и какво ли още не.
  Хубаво е човек да има достатъчно ,за своите нужди за един нормален живот.
  Защото има една стара максима „Всичко с което се прекали и е в повече е вредно“ според мен това се отнася и до парите.