Изборът да сме щастливи

„На по-дълбоко ниво, ние сме съвършени. Когато го осъзнаем, света около нас се променя, всичко придобива смисъл“ ~Eckhart Tolle Често се определяме с това, което вършим, професията, материалните...

317 0

„На по-дълбоко ниво, ние сме съвършени. Когато го осъзнаем, света около нас се променя, всичко придобива смисъл“ ~Eckhart Tolle

Често се определяме с това, което вършим, професията, материалните придобивки, новата кола или къща ( или пък новата любовница?) Често, ако не и винаги, се привързваме към хора, вещи и придобивки. И когато те се срутят се срутва и целият ни свят.  Имаме склоността да търсим щастието във външния свят, да не поемем отговорността, че то е в нашите ръце. Може и да се случи да го намерим, но то трае само миг и чувството за празнота е още по-голяма.

Щастието не е състояние то е Избор. Ако осъзнаем, че всички наши избори досега са ни довели до сегашното ни състояние, то и лесно бихме могли изберем да сме щастливи, нали?  Външните промени в живота ни са като океанските вълни, плискащи се в далечни брегове. Повишение, увелечение на заплатата, предложение за нова работа, нова интимна връзка? Това са последните вълни. Океанът е вътре у нас. Осъзнаването на това безкрайно присъствие не изисква медитиране в пещера в продължение на петдесет години. То изисква просто да сме здрави. И то здрави не само физически, а и емоцианално, умствено и духовно.

Но как да го направим този избор? Няма рецепта, няма магическа формула или хапче. Колкото и да е клише за всеки е индивидуално и строго специфично.

Но ето и някои „съвети“, които могат да ви накарат да направите Изборът да променяте живота вътре и около  вас и да сте щастливи.

Някои простички неща, които може да избирате всеки ден.

 

– Спете по 8 часа.

– Яжте по два пъти на ден вместо по три ( ще спестите пари, купете си книга).

– Без телевизия ( ще спестите пари, купете си още една книга).

– Без нездравословна храна .

– Без оплаквания през целия ден.

– Направете списък с идеи. Идеите може да са за всичко.

– Намерете си хоби!

– Запишете графика за деня, който правите всеки ден. Задраскайте едно нещо в него и повече не го правете.

– Изненадайте някого.

– Простете на някого.

– Не правете секс с някого, когото не обичате.

– Качвайте се и слизайте по стълбите.

loading...