Ще даде ли „Фолксваген“ 6,5 млрд. евро, за да изчисти името си?

Съществуването на немския автомобилостроител „Фолксваген“ е сред най-обсъжданите и коментирани теми в немските медии през последните дни. Проблемът е в огромната измама, която компанията си е позволявала да...

1319 0

Съществуването на немския автомобилостроител „Фолксваген“ е сред най-обсъжданите и коментирани теми в немските медии през последните дни. Проблемът е в огромната измама, която компанията си е позволявала да прави през последните години с дизеловите си двигатели. Истината за мамещия софтуер лъсна миналата година, когато се установи голямо разминаване в нивото на вредните газови емисии при взети пробни измервания в реалната и тестова работа на двигателя. Системата, разработена от немската марка, засича ако превозните средства се подложат на тестове и контролирано занижава показанията за вредни емисии. При нормалната дневна употреба контролът върху емисиите се изключва и замърсяването е до 40 пъти над нормата. Това засяга около 11 млн. коли и преди дни Американската агенция за защита на околната среда заплаши германския производител с огромна глоба, а немски експерти предупреждават, че на карта е заложено самото съществуване на „Фолксваген“. Компанията трябва да вложи поне 6,5 млрд. евро за премахване на проблема.

Филтрите са едно от условията за свеждане до ниски нива на замърсяването на въздуха от  автомобила. K&N е филтъра за вашия автомобил. В тази връзка K&N филтрите правят максималното и осигуряват до 99 процента пречистване на вредните частици от двигателя. Те позвиляват в двигателя да има повече въздушен поток, по-добра работа и въртящ момент. Така колата става по бърза и замърсява по-малко въздуха. Известно е, че изхабяването на двигателя се причинява главно от частици между 10 и 20 микрона. Въздушните филтри K&N се тестват редовно, а тестовете доказват че филтрите K&N достигат ефикасност при филтрация от 96 до 99 процента. Освен това K&N филтрите не се подменят за разлика от тези за еднократна употреба. Именно смяната на филтрите е един от задължителните елементи, планирани от повечето водачи при обслужването на автомобила. Тази дейност може да отпадне с K&N филтрите, като е нужно те само да се почистват. Има ги в AVTOchastionline24.bg.

loading...