„…Силата е винаги в нас българите. Трябва само да повярваме в нея…”

DIDI Foto

Представяме ви една уникална българка.  Интервюто ще излезе в мартенския брой на в-к Паралел 43, Рим С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО Димитринка Йорданова e родена през 1966година в София....

675 0

Представяме ви една уникална българка.  Интервюто ще излезе в мартенския брой на в-к Паралел 43, Рим

С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО

Димитринка Йорданова e родена през 1966година в София.

През 1999година завършва психология в Нов Български Университет, а по-късно в УНСС специализира магистратура по маркетинг. Работила е като психолог в структурата за охрана и сигурност и човешки ресурси, по-късно и като специалист на свободна практика. Омъжена, с 1 дете.

Член е на : Българското Дружество на Психолозите www.psychology-bg.org, EFPA ( European Federation cf Psychologists’ Associatons ), Confindustria Bulgaria

Последните 12 години работи и живее в Рим, Италия

През 2011 година специализира Voice Coaching в LаVoce.net (www.lavoce.net) – иновативен метод за анализ и дешифриране на вокалните емоции. Официален представител е на La Voce.net за България.

Работи като персонален коучинг (психолог) с българи от цял свят.

За себе си  твърди, че от много години има една страст: да изучава лабиринта на човешките взаимоотношения. За тях, за вярата и силата на духа ни, за българските корени и душевност, с нея разговаря Милена Рачева.

–          Д-р Йорданова, за Вас откъде започва и докъде се простира България ?

„Земя, като една човешка длан, но по-голяма ти не си ми нужна…” с тези безсмъртни редове на поета Г.Джагаров започва моето усещане за България. Вероятно знаете, че колкото е голям юмрука, толкова е голямо и сърцето ни, защото всичко започва от там. Моите детски спомени ме връщат в китното селце Расово, северозападна България, където за първи път прегърнах земята и духа на моята родина.Всяка неделя отрудените селяни обличаха новите си дрехи и излизаха на разходка по площада. Свиреше оркестър (подобен на Берковската музика) и някак неусетно хората се хващаха за ръце и се понасяха в ритъма на музиката и песента…И сега като помисля докъде се простира тя ?! Чак до звездите, с мистерията на българския глас в песента на Валя Балканска. Често пъти, когато съм в Сицилия поглеждам нощем към небето, за да търся млечния път… пътят, който ни е завещан от нашите деди в легендите.

–          Вашето житейско призвание е да настройвате нежната и деликатна струна на човешката душа. Коя нейна трансформация ни е съхранила като българи?

loading...