Силата ти, която е способна да преобърне света!

Подсъзнанието ви е като почвата, която приема всяка идея – добра или лоша. Мислите ви са активни и могат да се приличат на семена. Негативните, разрушителни мисли продължават...

518 0

Подсъзнанието ви е като почвата, която приема всяка идея – добра или лоша. Мислите ви са активни и могат да се приличат на семена. Негативните, разрушителни мисли продължават да работят негативно върху подсъзнанието ви и ще се проявят в преживяванията, които се отнасят до тях. Помнете, подсъзнанието ви не се ангажира да обмисля дали мислите ви са добри или лоши, истина или лъжа, но то отговаря според тяхното естество.

Например, ако съзнателно смятате нещо за истина, дори да е лъжа, подсъзнанието ви също го приема за истина и се заема да постигне резултатите, които трябва да последват, защото сте ги приели за истина. Подсъзнанието ви не спори с вас. Следователно, ако предположенията ви са грешни, то ще ги приема за истина и ще ги осъществи като условия, преживявания и събития. Подсъзнанието ви често се сочи като субективно съзнание. Субективното ви съзнание взима предвид околната среда чрез средства, независими от петте сетива.

Субективното ви мислене възприема чрез интуиция. Това е мястото на емоциите ви и складът на спомените ви. Субективното ви съзнание изпълнява висшите си функции, когато обективните ви сетива не действат. Накратко, този интелект се проявява, когато обективното съзнание временно не действа или се намира в сънено състояние. Субективното ви съзнание вижда, без да използва природните органи за виждане. То е изключително проницателно. Вашето субективно съзнание може да напусне тялото ви, да пътува до далечни земи и да донесе най-точната и вярна информация.

Подсъзнанието ви приема това, което съзнанието счита за истина. Способността ви да си представяте и свободата да избирате ви дават власт над всичко сътворено. Не се занимавайте с несъвършенствата и слабостите на другите или с техните грешки и пропуски. Каквото мислите и чувствате за другите, това и създавате в собствените си съзнание, тяло и среда.Запитайте се дали искате да живеете с това, което мислите и желаете на друг? Ако отговорът е положителен, вие сте на прав път. Помнете, че мисълта ви е градивна и каквото мислите за другите, това създавате във всички фази на живота си. Ако не искате нещо да ви се случи, не го пожелавайте за себе си или за друг.

В Библията пише: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите; и ще ви бъде дадено.“ Това е психологически закон. Когато осъзнаете желанието си, приемете настроение, което му съответства. След като го направите, в живота ви ще започнат да се случват чудеса.

Едисон е открил или е знаел интуитивно, че гласът води до формиране на поток в атмосферата. Той разсъждавал над този феномен: „Тези потоци могат да възпроизведат глас.“ Хрумнала му идеята, че както гласът създава вълни, така и тези вълни възпроизвеждат гласа. Вярвайте, че ще получите; и ще ви бъде дадено. Така той създал фонографа. Идеята е дошла от подсъзнанието му. Подсъзнанието ви е ваш приятел, то се опитва да ви излекува и възстанови.

Когато майката на Джеймс Уат си приготвяла чаша чай, той видял как парата изтиква нагоре капака. Започнал да разсъждава какво би станало, ако парата се използва. В нея има огромна мощ. Всичко, с което разполагал, била една идея. Започнал да я обмисля от всички страни. От подсъзнанието му изскочило хрумването да вкара парата в цилиндър с бутало. Разширяването на парата води до притискане на буталото и задвижва колелата. Така било поставено началото на парната машина, която революционализира индустрията навсякъде по света.

Когато казвате, че нещо не може да стане, че никога не е правено преди и е невъзможно, помнете, че според аеродинамиката земната пчела не би трябвало да лети, защото крилете й са твърде къси, а тя е твърде тежка. Но пчелата не знае какво пише в учебниците, затова лети. Когато някой казва, че нещо е неосъществимо, използвайте силата на въображението си и кажете: „Ще го направя. Може да стане.“ И подсъзнанието ще отговори и по чудесен начин ще го превърне в реалност.

loading...