6 правила на силния човек

Силният човек – това е онзи човек, който има силна воля и, следователно, висока духовна мощ. За да сте силни и да живеете осмислено и мъдро, винаги трябва...

1606 0

Силният човек – това е онзи човек, който има силна воля и, следователно, висока духовна мощ. За да сте силни и да живеете осмислено и мъдро, винаги трябва да следвате тези основни правила.

1. Никога не бягайте от страх
Ако човек се страхува да се срещне директно със страха си, страхът може  буквално да го убие. Затова съберете цялата си воля и се осмелете да погледне страховете си в лицето и да ги анализирате, за да  намерите тяхната причина. Разглеждайте  ги като на филм: това, което виждате във филмите, в действителност не съществува. Вие ще разберете, че страхът – това е само една мисъл, плод на въображението ви. Страхът ще идва  и ще си отива като сменящите се кадри на екрана, ако не го удържате в съзнанието си.

2. Винаги живейте в настоящия момент
Не забравяйте че за да настъпят благоприятни промени е необходимо преди всичко, да се освободите от нещастното си минало. Смело свалете от плещите си  минали неуспехи и загуби, живейте днес. Творете живота си въз основа на нови положителни начала, а целия отрицателен опит оставете в миналото.

3. Отървете се от чувството на самосъжаление
Обидите и самосъжалението карат хората да се движат в кръг, връщайки се отново и отново към едни и същи мрачни мисли. Това е много изтощително и води до абсолютно безсмислено губене на жизнена сила. Съхраняваното в продължение на години негодувание е в състояние да ви доведе дори до сериозни заболявания. Разберете,  напълно глупаво е  да наказвате себе си сега, ако някой ви е обидил в миналото. Освободете се от миналото чрез опрощение на тези, които са ви обидили.

4. За да прогоните негативните мисли, не зацикляйте върху тях
Съзнателно насочете мислите си в положителна посока. Говорете и мислете за това, което в живота ви е просто чудесно. С усилие на волята доведете позитивното мислене до автоматизъм. Независимо от здравето и настроението, винаги се дръжте уверено и спокойно,  научете се винаги  да се чувствате проспериращ човек във всяко едно отношение.

loading...