Симптомите на Ебола, които всеки трябва да знае

Медицинската система в Европа със сигурност е по-добре подготвена, отколкото тази на африканските народи, които в момента се опустошават от вируса Ебола. Но не е излишно малко  внимание...

533 0

ebola ebolaМедицинската система в Европа със сигурност е по-добре подготвена, отколкото тази на африканските народи, които в момента се опустошават от вируса Ебола. Но не е излишно малко  внимание при следните симптоми:

Треската е характерна  за повечето случаи на заразяване в вируса Ебола.

Висока температура (около 39 ° С или по-висока), и треска. Този симптом обикновено продължава  една седмица, но понякога по-малко.

Главоболието  обикновено се описва като тежко и болезнено. Този симптом може да присъства  дълго време, или периодично,  в кратки интервали от време.

Умора. Пациенти с Ебола, заради вирусната репликация, изпитват вялост. Те също могат да изпитват чувство на слабост и болки в мускулите.

Диария и повръщане. При прогресиране на  Ебола жертвата започва да изпитва стомашно-чревни разстройства. Често има повръщане;  възникват диария и проблеми с храносмилането. Това е един много опасен симптом.

loading...