Синоптиците предупреждават: Идва най-студената зима за последните 100 години

Зимата 2016-2017 година ще бъде най-студената за последните 100 години в Европа, предупреждават метеоролози. През нашия континент ще преминават арктически въздушни маси, а в същото това време Слънцето...

5910 1

Зимата 2016-2017 година ще бъде най-студената за последните 100 години в Европа, предупреждават метеоролози. През нашия континент ще преминават арктически въздушни маси, а в същото това време Слънцето ще бъде закрито с облаци.

Най-ниската температура ще е през януари и февруари.

Европейските метеоролози предупреждават жителите на Стария свят, че трябва да си подготвят много топли дрехи за приближаващата зима, защото, според германеца Доминик Юнг, цитиран от mesastuces.net, тя ще бъде много студена.

Най-ниските температура ще са през януари и февруари. Според него, март също ще бъде студен. Едва през април леко ще се затопли. Метеорологът от AccuWeather Джо Бастарди споделя мнението на своя колега. Той е обърнал внимание на това, че “ ще бъде много студено“, като добавя, че следващата зима ще бъде отбелязана със застояване над Европа на въздушни маси от Арктика.

„Този феномен е свързан с нарушението на движението на въздушните маси. От юг идват циклони, което предизвиква сняг и бури. Те ще бъдат последвани от студени арктически въздушни маси. Обикновено изменението на формите на движение се свързва със слънчевата активност.

Днес ние сме свидетели на период с ниски температура, но е твърде рано да се говори за „ледников период“, за глобално захлаждане, „- уточняват и от метеорологичния център Fobos.

jurnal.md

loading...


Коментари

1 comment

  1. Петър Отговор

    Пълни, тотални и абсолютни глупости! Всяка есен все това пишат и накрая се оказва, че времето не е такова каквото казват и пишат синоптиците и журналата а каквото каже дядо Господ!!!