Скритите тайни в „Изгубеното Евангелие“

Исус Христос е бил женен за Мария Магдалена и е имал две деца. Това е описано в новата книга „Изгубеното Евангелие“ (The Lost Gospel) от английския професор Бари...

967 0

Исус Христос е бил женен за Мария Магдалена и е имал две деца. Това е описано в новата книга „Изгубеното Евангелие“ (The Lost Gospel) от английския професор Бари Уилсън и известният еврейски изследовател  на християнството и режисьор на документални филми Симча Якубович. Според тях, книгата се базира на конкретни  документи с хилядолетна давност, открити в архивите на Британската библиотека и преведени от сирийски на английски.

В  The Lost Gospel се разказва за изпуснатите  13 години от живота на Исус, по време на които той се оженил за Мария Магдалена , имал две деца, които били  убити. Книгата разказва и за връзките на Исус и висши политически фигури в Рим, като император Тиберий и неговия приятел Сеян.

1415603285_hristos2
Англиканската църква реагира на книгата с презрение и я  нарече „работа в духа на Дан Браун.“ Известно е, че документът е лежал в архивите на Британската библиотека 170 години и никой по-рано не го е превеждал. Администрацията на библиотеката не коментира новата книга и документа.

Това не е първият път, когато изследователи пишат за Исус и Мария Магдалена като за съпруг и съпруга, а за същото пише известният гръцки писател Никос Казандзакис в книгата си „Последното изкушение“ от 1951 г. Тази книга е забранена от Католическата църква. В бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“, Исус и Мария Магдалена също са посочени като двойка.

1415603307_hristos3

loading...