Смяната на походката може да ни направи щастливи

Изследване на канадски учен и колегите му доказва, че нашата походка се отразява на начина, по който обработваме информацията, пише британски вестник. Хората, които са в лошо настроение,...

400 0

Изследване на канадски учен и колегите му доказва, че нашата походка се отразява на начина, по който обработваме информацията, пише британски вестник.
Хората, които са в лошо настроение, вероятно могат да станат щастливи, ако променят походката си и започнат да ходят „като  щастливи хора“, пише The Independent.

„Няма нищо изненадващо в това, че нашето настроение влияе на начина, по който ходим, но искахме да видим дали нашата походка оказва влияние върху нашето настроение,“ – обяснява Николаус Троа, професор в университета в Куинс и един от съавторите на изследването.

Той и колегите му използвали за изследването бягаща пътечка и записвали всички промени, свързани с участниците в експеримента, като използвали 17 камери и специална технология. Част от участниците в проучването  трябвало да се движат в „депресивен стил“, а други – по  „щастлив стил.“ Скоростта на движение била същата.

loading...