Собствен рай за 13 000 долара

За 13 000 долара англичанинът Брендън Гримшоу си купува  малък необитаем остров в Сейшелите и се  премества  там за постоянно. Когато Брендън Гримшоу е на четиридесет, той напуска...

632 0

За 13 000 долара англичанинът Брендън Гримшоу си купува  малък необитаем остров в Сейшелите и се  премества  там за постоянно. Когато Брендън Гримшоу е на четиридесет, той напуска работата си като редактор във  вестник  и започва нов живот.

По това време на острова  50 години не е стъпвал човек. Както подобава на истински Робинзон, той си  намира  спътник измежду местните жители. Името на този Петкан е  Rene Laforten. Заедно с Рене,  Брендън започва изграждането на новия си дом. Докато Rene идва на  острова периодично, Брендън  живее на него в продължение на десетилетия, без да ходи никъде. Сам.

За 39години Гримшоу и Laforten засаждат  със собствените си ръце 16 000 дървета и изграждат  близо 5 километра пътеки. През 2007 г. Рене умира, и   Брендън  остава  сам на острова.

moyenne_island

Той вече е на  81 г.  Привлича на острова 2000 нови видове птици и отглежда  стотици гигантски костенурки, които на други места по света (включително и на Сейшелските острови) са на ръба на изчезването. Благодарение на усилията на Гримшоу на безлюдния остров сега вече може да се видят две трети от фауната на Сейшелските острови. Изоставеното парче земя се превръща  в истински рай.

loading...