Станфордски учени наблюдават пътуване на човек извън тялото му в изследване на космическото пространство – резултатите са забележителни

Космическият кораб на НАСА Pioneer 10 беше изстрелян в космоса през 1972 г. Това бе първият космически апарат, успял да прелети през астероидния пояс и да наблюдава най-голямата...

496 0

Космическият кораб на НАСА Pioneer 10 беше изстрелян в космоса през 1972 г. Това бе първият космически апарат, успял да прелети през астероидния пояс и да наблюдава най-голямата планета в нашата слънчева система Юпитер. Той също бе в състояние да заснеме отблизо тази планета – нещо, което учените дотогава не успяваха.

Преди Pioneer 10 да прелeти до Юпитер ЦРУ и НСА заедно с университета в Станфорд са провели изследване, наречено „Remote Viewing“ (Виждане на разстояние). Това е способността на хората да опишат дадено географско положение на разстояние от няколко стотици хиляди километри (понякога и повече) от мястото, на което те се намират.

Мъж на име Инго Суан е успял да види и опише пръстен около Юпитер, за чието съществуване учените не са подозирали. Това се случило точно преди първия по рода си полет на космическия кораб Pioneer 10 до Юпитер, който потвърдил, че пръстенът наистина съществува. Тези резултати били публикувани преди откриването на пръстените.

Преди Инго да успее да наблюдава пръстена, учените са го подложили на тест, карайки го да идентифицира физическите обекти , скрити в пликове, които били поставени на няколкoстотин километра.

Откритието доказало съществуването на “Remote viewing”, както и че все по-голям брой лица притежават тази способност. Дори членове на ЦРУ, подлагайки на силно съмнение този феномен, са участвали в експеримента.

Информацията за виждането от разстояние е била разсекретена едва през 1995 г., но кой знае още каква част от нея остава класифицирана. Според Инго програмата е била блокирана, защото е представлявала сериозна заплахa за държавната тайна на страната.

В продължение на дълги години науката изследва подобни нефизически явления. За съжаление голяма част от тази наука остава скрита за обществеността, доказателство за което е и програмата за наблюдение от разстояние. (“Remote viewing”)

loading...