Свещите – като пряка връзка с другия свят

Девет от десет души, прекрачващи прага на храма, си купуват свещ. Въведението в ритуалите започва с една малка восъчна свещ. Свещта присъства на много църковни служби На големите...

3746 0

Девет от десет души, прекрачващи прага на храма, си купуват свещ. Въведението в ритуалите започва с една малка восъчна свещ. Свещта присъства на много църковни служби

На големите християнски празници – Коледа, Богоявление, Великден – е прието да се палят не бели, а червени свещи. Те имат специална сила и затова много хора ги купуват и носят вкъщи, за да ги използват и след празниците.

Заедно с тамяна, червената църковна свещ идеално очиства къщата. И затова се смята, че с такава свещ молитвата по-скоро ще отиде при Този, за когото е предназначена.

Не само на рождения ден небесата подкрепят особено нашите молби, Същото нещо се случва в новогодишните празници и Коледа. Това е времето на чудесата, магическите дарове и предсказания за бъдещето.

Изпълнението на желания „със свещ“ става нещо като домашна молитва, това е безобиден начин да се изпрати съобщение до небесата. Когато си купувате свещ в магазина, обърнете внимание на цвета и. За всяка цел се използва специален вид свещ. В крайна сметка, можете да използвате свещи, чийто цвят съответства на вашето желание.

Бял цвят – това означава началото на нещо ново, начало на някакво дело.
Червен – цветът на любовта, сексуалността, плодовитостта и цвета на смелите решения и действия.
Oранжев – здраве. Когато боледувате винаги запалвайте оранжева свещ.
Жълто – финанси, кариера, творчески планове. Запалете жълта свещ, ако искате да привлечете пари в къщата.
Зелено – семейство, деца, домашни любимци и растения. Запалете зелена свещ преди засаждане в зеленчуковата градина или двора.
Синьо – полагане на изпити, академичен успех, добре е да запалите такава свещ преди дълго пътуване.
Розово – ако трябва да се успокои, за спокоен сън, запалете светлорозова свещ.
Кафяво – искате да смените мястото си на пребиваване, за да решите някакви финансови проблеми? Светлокафява свещ.
Златисто – големи планове, близки планове, сила. Искате ли да бъдете президент? Златистите свещи в дома ви не бива да загасват.
Черно – това са човешки недостатъци и прекратяване на всякакви действия, процеси. Ако искате нещо да спре – запалете черна свещ.

loading...