Светът се управлява от продавачите на въздух (видео)

Защо всяка година животът в света става все по-скъп, расте инфлацията, кредитът не помага, а се превръща в примка на шията? Как стана така, че целият свят повярва...

469 0

Защо всяка година животът в света става все по-скъп, расте инфлацията, кредитът не помага, а се превръща в примка на шията? Как стана така, че целият свят повярва в мита за свобода и да го купи за невероятната цена?

Изглежда невероятно, но историята на човечеството е трябвало да се развие по съвсем различен начин. Адолф Хитлер, неграмотният ефрейтор, нямаше да дойде на власт в Германия. Втората световна война просто не би избухнала. Първата газова камера, която е измислена от затворническия зъболекар Turner, щеше да остане в болното му въображение. Атомната бомба би била само ярка теория. В Съветския съюз нямаше да започнат репресии.

Хората с ентусиазъм градят по-добър живот. Печатат се нови пари, в употреба влизат сухия закон, джаз, звукови филми, мини поли, пеницилин … Историята продължава нормално … до съдбовния ден 24 Юни 1922 г. Тази дата не е включена в учебниците. Този ден почти никой не забелязва, но именно на 24 юни по обяд, някой премества невидимите стрелки- и тежкият локомотив на историята тръгва по съвсем различен път.

В света се появяват продавачи на въздух, започва изграждането на най-невероятната и страшна пирамида, която в крайна сметка превърна нашата цивилизация в матрица.

Във филма:

– Истината за щатския долар, която няма да научите от вестниците и лекциите по икономика;

– Как идеята за абсолютна свобода за 17 трилиона щатски долара долара беше продадена на човечеството? Кой измисли това и защо хората продължават да плащат?

– Защо всяка икономическа криза прави богатите още по-богати, а бедните – още по-бедни?

loading...