Светла Балтова: Започна Преобразя(У)ване в Знака на Скорпион

На 23 октомври Слънцето навлизе в знака Скорпион – знака на преобразуването, и преобразяването, на проникването в тайните на Битието и на проникновенията относно нещата, които обичайно остават...

761 0

На 23 октомври Слънцето навлизе в знака Скорпион – знака на преобразуването, и преобразяването, на проникването в тайните на Битието и на проникновенията относно нещата, които обичайно остават скрити от погледа ни.

Знакът Скорпион има и друг образ – образът на орела, който се рее високо и чието зорко око съзира всичко в околността. И двата образа са свързани с по-дълбоко или по-разширено възприемане на живота изобщо и на нашето място в света.

Този процес ще бъде активиран точно сега – когато Слънцето се приближи към Юпитер, който навлезе този месец в Скорпион. Слънцето и Юпитер са двете най-мощни светила в Слънчевата система, а в астрологията и двете са свързани с разширено съзнание, осъзнаване, яснота по отношение на собствения Аз, на индивидуалното житейско кредо. Слънцето символизира истинския Аз на човека, а Юпитер – неговата вяра, неговата система от философски и религиозни възгледи, жизненото кредо, което му дава сила и увереност да разширява своя обсег на действие.

Силата на двете светила ще се съедини в първите градуси Скорпион от 24 до 26 октомври. Точният съвпад е на 26, но процесите обикновено започват да текат преди това, от навлизането на Слънцето в знака на преобразуването. Нещо ново се ражда в душата ни, по-скоро то си е било там, но ежедневното ни съзнание го открива точно сега. Нещо се преобразува, нови неща се зараждат или растат, добиват плът, защото сега е времето и на растящата Луна.

loading...