Ритуали да започнете деня си с летящ старт

morning-ritual

1) Лягайте си рано, за да ставате по-рано Ставането преди другите не само ви дава чувство на удовлетворение, но и ви дава допълнително време, за да подредите деня...

747 0

1) Лягайте си рано, за да ставате по-рано
Ставането преди другите не само ви дава чувство на удовлетворение, но и ви дава допълнително време, за да подредите деня си и да имате няколко минути за себе си.
2) Разтягане
Повечето хора изпитват чувство на скованост, веднага след събуждане. Това може да се промени лесно след стречинг всяка сутрин. Ще почувствате промяната, ако го правите редовно.
3) Пуснете си любимата музика
Слушането на любимите ви песни е чудесен начин да повдигне духа и да се подготвите за един вълнуващ нов ден.
4) Пийте чаша топла вода с лимон преди да посегнете към кафето
Пиенето на чаша топла вода с прясно изцеден лимонов сок е идеален старт на деня. Тази напитка помага на храносмилателната система да се подготви за деня. Можете да добавите и една лъжица мед за подслаждане.
5) Почистете си езика
Заедно с миенето на зъбите, остъргването на езика е чудесен начин да подобрите своята устна хигиена. За целта може да използвате и обикновена лъжица. Премахва лошия дъх.
6) Наложете си като навик преди закуската да изпивате чаша прясно изцеден сок. Това помага да се стимулира имунната ви система, повишава енергията и задоволява глада.
7) Усмихнете се в огледалото
Удивително е как усмивката в огледалото сутрин може да промени целия ви ден. Това изпраща сигнали до мозъка, които стимулират отделянето на хормони, които ви карат да се чувствате по-щастливи. Също така увеличава вашата увереност.
8) Кратка медитация
Един от най-добрите начини да изчистите ума си на сутринта е да се медитира в продължение на няколко минути. Не забравяйте, че няма правилен начин за медитация. Просто за няколко минути останете насаме със себе си. Основната идея е да изчистите ума си, да премахнете напрежението, и да запазите спокойствие.
9) Определете си Топ 3 задачи за деня
Опитайте се да избегнете хаоса на деня и да се фокусирате върху тези неща, които наистина са важни за вас. Може и да са малки задачи, но като ги изпълните ще ви даде увереност да се справяте и с по-големите

loading...