Тайните на красотата на корейските жени

Източните жени изглеждат млади дори и в балзакова възраст. Каква е тайната им? Почистване, тонизиране и овлажняване – тези процедури корейките не пропускат никога. Тези три неща са...

606 0

Източните жени изглеждат млади дори и в балзакова възраст. Каква е тайната им?

Почистване, тонизиране и овлажняване – тези процедури корейките не пропускат никога.

Тези три неща са ключът към блестящата и чиста кожа на корейките. И в действителност, това е дешифрирането на най-важната процедура за всички жени – измиване сутрин и вечер. Всеки козметик ще кажа, че измиване – това е  почистване, тонизиране и овлажняване. А корейките помнят тази истина от раждането си, благодарение на така наречената Корейска система 424.

Тази система се състои от три стъпки:

1. Почистване на лицето с масло (кокосово, бадемово или друго). Тази процедура  отнема около 4 минути.

2. Следващите  2 минути – това е миещо средство с пяна.

3. Системата завършва с 4-минутно изплакване на  лицето с вода. Първо с топла, после със студена, за да се затворят порите.

Момичетата от Корея използват природни продукти: зелен чай, корен от женшен и масла

Зелен чай

Зеленият чай е истинско чудодейно средство. Да се направи списък с всички негови качества, с които дарява нашето здраве и красота, е доста трудно. Те са много. Антиоксидантите – са  главните борци за  младостта на кожата. Те изобилстват в зеления чай.

Женшен

Женшенът се цени в Корея повече , отколкото в другите азиатски страни. Женшенът е  основната съставка в подмладяващите средства за  корейските жени. Той помага да се възстанови баланса на влажността на кожата, да се бори с признаците на стареене и хиперпигментацията.

Маски за лице от листа

Днес това е най-популярният козметичен продукт от Корея. Макар на пазара да има повече китайски копия. И все пак, самата технология е корейска. Тези маски изпълняват две функции – почистват кожата и я подхранват. Такава маска трябва да се прави веднъж седмично. И тяхната популярност може да се обясни, може би, с практичност. В края на краищата на   много малко хора им харесва да се мацат с някаква непонятна субстанция по лицето, а после  следва дълъг процес за почистване на маската. В случая с листните маски всичко е  просто – мокри се, нанася се, маха се. Какво ако не е инструмент за заета жена?

Корейските листни маски не само облекчават отоци, но също така и избелват. Например, за тези цели се ползва прах от пашкула на копринената пеперуда.

loading...