Техники за спиране на мислите

В нашата глава винаги има различни мисли, те са като рояк пчели в него. И всяка мисъл се държи така, че да привлече вниманието ни, което скача от...

3042 1

В нашата глава винаги има различни мисли, те са като рояк пчели в него. И всяка мисъл се държи така, че да привлече вниманието ни, което скача от една мисъл на друга. В отговор на това идва друга мисъл. И защо  е необходимо всичко това? Оказва се, че мислите сами се появяват някъде в главата ни и се опитват да ни примамят да участваме в техните преживявания. Те заемат нашите умове с безполезни разговори. Мислите ни включват в собствения си процес и да започват да ни контролират.

Ние започваме да мислим за нещо, тревожим се, изразходваме  енергия за тази мисъл и така  скачаме от една мисъл на друга. Този непрекъснат процес не позволява да се фокусираме върху най-важното, да стигнем до същността на нещата,  да  намерим сред стотиците възможности правилната.

И гласът на нашата интуиция ни говори постоянно, но ние не можем да чуем  съветите му. Нашите умове са атакувани от  хиляди безполезни мисли, изпълвайки живота ни с хаос. В умовете ни се води постоянен диалог и това не ни дава да се съсредоточим върху конкретни задачи. Ние безкрайно променяме целите си, вместо да започнем да превръщаме идеите си в реалност.

Заслужава да се отбележи, че в много езотерични традиции, способността за спиране на вътрешния диалог е ключово условие за успешното развитие на магически практики.

Нашата ежедневна умора, колкото и да е  странно, в много отношения, също е провокирана от Вътрешния диалог, а не  само от физическо претоварване. Колкото повече ние сме потопени в мисли, толкова повече нашата енергия се изразходва за създаването на ВД и все по-малко остава за  значими неща. Хората, които практикуват блокиране на ВД, и които успяват да го контролират, отбелязват подобряване на състоянието си и на своя енергиен потенциал, независимо от  натоварването.

loading...


Коментари

1 comment

  1. Пламен Отговор

    Тези техники са трудни, защото включват високо разположени чакри и човек продължава с безкрайния поток на мисълта. Ако използваме по-ниска чакра като сърдечната, ще можем да спрем енергиите към горните чакри и тогава мислите сами ще изчезнат.