Тибетски хороскоп

Тибетския хороскоп се основава на вярата в дванадесет пътища до мъдростта, а всеки човек, в зависимост от датата на раждането има свой път към мъдростта, целта и кармичната...

1225 0

Тибетския хороскоп се основава на вярата в дванадесет пътища до мъдростта, а всеки човек, в зависимост от датата на раждането има свой път към мъдростта, целта и кармичната задача, която ще трябва да постигне в живота си.
Овен – прераждането в жизнения цикъл означава минали животи.

Той е героичен дракон, който се бори срещу вътрешни демони и външни изкушения. Има енергията и агресивността на Марс.

Бяга от монотонността и съображенията. Би трябвало да работи социални професии през които може да подобри себе си и да променя егоцентричноста.
Карма: Трябва да се живее в настоящето, да възприема своя вътрешен живот, да медитира, да намери нещо, което носи радост и късмет и да се впусне в живота и когато той не е никак розов. Трябва да се забрави за неуспехите и да гледа напред. Точно така Овенът ще достигне тайния ключ на космическия мир.

Телец – създаване на дух

Представлява растеж, разбиране на мъдростта. Предпазван е от Венера, ефирната любов, майката на красотата и изкуството. Създава сигурност, тъй като има опит от минали живот, а създаването на духа позволява контакт с вътрешния живот.

Карма: Действието не зависи от работата, а от психиката. Огнената природа крие несигурност. Телците не ги мотивира надеждността, а съмнението. Консерватизмът може да се победи чрез контролиране на енергията. Само така ще намери вътрешната сигурност.

Близнаци – психическа и духовна еволюция

В жизнения кръг представлява съзнание и интелект, дуализъм: духовно еволюционно съзнание и земно познаване на стагнацията. При тях доминира Меркурий, поради което са общителни, сръчни, внимателни, любопитни, интелигентни, лъжливи, непостоянни, имат добра памет, но нищо не довеждат до край. Въпреки че изпитва нужда да се развива духовно, това няма да се случи и никога няма да намери мир.

Карма: Нестабилен е и се колебае в настроениеята. Ако в постигането на големите цели остане реален, ще може да преодолее противоречието. Трябва да медитира и да се реши, защото решението на проблемите е по-близо, отколкото изглежда.

Рак – раждането на човека представлява знанието, инкарнацията на духа във физическия свят.

Когато психическата въплъщение е към края си, започва физическата. Символ е на майчинството, тялото, чувствата, универсумът на жените. За да се защити, съхранява себе си като в затворена кутия. В семейството проследява духовните ценности, но след дълги и търпеливи медитации, най-накрая осъзнава къде е източникът на живота. Твърдо вярва във Вселената и иска да продължи детството, изисква внимание, вярност, непрекъснати доказателства за любов.

Карма: притежателен е, иска да бъде в центъра на вниманието, е прекалено властен и всички ще избягат от него поради страх да не попаднат в ръцете му.

Лъв – универсално съзнание

Представлява синтез между съзнанието и реалността. Човекът е сърце, микрокосмос. Лъвът участва в материалния свят, търси успех и непрекъснато доказва, че е лидер. Ще успее, когато спечели завистта, необходимостта да се възхищаваме и чувственост.

Карма: Усеща се като да е център на света. Ако не управлява добре енергията, може да попречи на развитието на своята личност, да преувеличат егоизма. И най-сигурният Лъв може да загуби здравия ум. Когато се случи такова нещо, трябва да се изправи, да послуша и научи от другите. Трябва да служи на другите – само така ще създаде сближаване между съзнанието и реалността.

Дева – вещество, работа, физически свят

Биха искали да се върнат в детството. Над тях доминира Меркурий. Връзката с нещата е едновременна. С години развива критичен дух, който възражда всичко и никога не е доволен. Често закъснява за „влака“. Скръбта си крие, но е прекалено злопаметен. В анализа Девата е безпристрастна.

Карма: Ако иска да узрее духовно, трябва да спре да се занимава със себе си, а да започне да се грижи за другите. Трябва да се отвори пред големите идеали на човечеството.

loading...