Топ 5 места на Земята, където хората живеят най-дълго

Съвсем не е изненадващо, че съществува значително глобално разделение на продължителността на живота. Тези хора, които живеят в развитите страни,  имат по-голям шанс да доживеят до 70-80 години,...

1221 0

Съвсем не е изненадващо, че съществува значително глобално разделение на продължителността на живота. Тези хора, които живеят в развитите страни,  имат по-голям шанс да доживеят до 70-80 години, отколкото тези, които живеят в развиващите се страни. Разделението е толкова съществено, че продължителността на живота на хората, които са в началото на списъка, почти два пъти превишава средната продължителност на живота на тези, които са в дъното.

Но в кои страни хората имат по-дълъг живот? По-долу са петте държави, в които хората се радват на най- дълъг и пълноценен живот.

5. Република Сан Марино (Сан Марино)

Жителите на Република Сан Марино,  която е петата най-малка страна в света (дори и по-малка от Андора), се състоят предимно от италиански имигранти, но в Сан Марино те могат да очакват да живеят две години повече, отколкото в Италия. Продължителността на живота в Сан Марино е 83,12 години.

В  Сан Марино е почти няма тежки видове работа и жителите и се радват на сравнително спокоен  и от  нищо не помрачен живот.

4. Сингапур

Сингапур се гордее с   впечатляваща продължителност на живота малко, която превишава 84 години. Като едно от най-богатите места в света, Сингапур има една от най-силните икономики, и може да си позволи да харчи пари за да подобрява условията на живот на своите граждани. Така, в страната действа една от най-ефективните системи за здравеопазване в света, заемаща второ място в проучването от  2000 г.

3. Япония

Японците са известни с изключително здравословния си  начин на живот. Риба, морски водорасли и зелен чай заемат главно място в храната на японците и съдържат  многобройни преимущества за здравето, които помагат за предотвратяването на смъртоносни болести, включително рак и сърдечни заболявания. Тяхната диета и начин на живот също така са довели до факта, че Япония има един  от най-ниските показатели на затлъстяване в света, защото  само 3,5% от населението е  с наднормено тегло.

При раждането си  японските жени имат предполагаема продължителност на живота около 86 години, а мъжете могат да очакват да доживеят до около 82 години.

2. Макао

Подобно на Хонг Конг, Макао е специален административен район на Китай, с население от около 500 000 души. В  Макао също така се наблюдава много висока продължителност на живота. Макао е известен със своите казина и игрални автомати, които привличат  милиарди долари чуждестранни инвестиции. Той също така разполага с един  от най-високите БВП на глава от населението в света, равен на 77 353 долара. Това е място, посещавано главано от богаташи.

1. Монако

С изумителната средна продължителност на живота от  89.6 години, жителите на Монако надживяват всички на Земята, и то от дълго време. Популярна туристическа дестинация и дом на супербогати имигранти, Монако е едно от най-богатите места на земята. Жените в Монако имат средна продължителност на живота – фантастичните 93,7 години, а  мъжете могат да живеят до дълбока старост от  85.7 години.

Повечето жители живеят разточително, а работниците като правило имат много добре платени работни места. В резултат на това жителите на Монако могат да си позволят най-доброто в областта на здравето и храненето. По този начин, в Монако с пари може да се купи не само луксозна яхта в изключителното яхтеното пристанище, но те също могат да  купят и повече време на тази Земя.

Въпреки това, без значение къде живеете, най-добрият начин да не умрете преждевременно, очевидно, е да се родите жена.

loading...