Топ 5 места на Земята, където хората живеят най-дълго

Съвсем не е изненадващо, че съществува значително глобално разделение на продължителността на живота. Тези хора, които живеят в развитите страни,  имат по-голям шанс да доживеят до 70-80 години,...

1793 0

Съвсем не е изненадващо, че съществува значително глобално разделение на продължителността на живота. Тези хора, които живеят в развитите страни,  имат по-голям шанс да доживеят до 70-80 години, отколкото тези, които живеят в развиващите се страни. Разделението е толкова съществено, че продължителността на живота на хората, които са в началото на списъка, почти два пъти превишава средната продължителност на живота на тези, които са в дъното.

Но в кои страни хората имат по-дълъг живот? По-долу са петте държави, в които хората се радват на най- дълъг и пълноценен живот.

5. Република Сан Марино (Сан Марино)

Жителите на Република Сан Марино,  която е петата най-малка страна в света (дори и по-малка от Андора), се състоят предимно от италиански имигранти, но в Сан Марино те могат да очакват да живеят две години повече, отколкото в Италия. Продължителността на живота в Сан Марино е 83,12 години.

В  Сан Марино е почти няма тежки видове работа и жителите и се радват на сравнително спокоен  и от  нищо не помрачен живот.

4. Сингапур

Сингапур се гордее с   впечатляваща продължителност на живота малко, която превишава 84 години. Като едно от най-богатите места в света, Сингапур има една от най-силните икономики, и може да си позволи да харчи пари за да подобрява условията на живот на своите граждани. Така, в страната действа една от най-ефективните системи за здравеопазване в света, заемаща второ място в проучването от  2000 г.

3. Япония

loading...