Трите причини за заболяване според шаманите

Шаманите не са магьосници, те са истински мъже и жени, които могат да достигат състояние на по-високо съзнание и са способни да възприемат и комуникират по начини, невъзможни...

1159 1

Шаманите не са магьосници, те са истински мъже и жени, които могат да достигат състояние на по-високо съзнание и са способни да възприемат и комуникират по начини, невъзможни при нормални условия.

Посредством трудно обучение шаманите са способни да поведат високото съзнание, докато са отделени от физическото тяло и пътуват във вътрешния си свят, без да са засегнати от времето.

Шаманът прави много ясна разлика между лекарството на тялото и това на духа и ги вижда като допълващи се.

Ако човек се прибере със стрела в крака, не е моментът да се влиза в транс. Време е да се отстрани стрелата от раната, да се спре кървенето, да се предотврати инфекцията и да се подпомогне оздравяването.

Време е за лекарството на тялото и шаманските общности знаят много неща и по тази тема.

За да се справи със заболяването, традиционният шаман обръща голямо внимание на връзката между причина и следствие.

Знаем, че през живота физическото тяло преминава през няколко трансформации.

Тялото се разболява от вируси, има инциденти, имаме ожулвания, порязвания, рани и дори счупени кости понякога.

Понякога страдаме от сериозни наранявания или от някои сериозни вътрешни заболявания – рак, множествена склероза, сърдечни заболявания, хепатит – и, в крайна сметка, остаряваме, а физическото ни тяло се деформира и умира.

От шаманска гледна точка това са само следствия. За изтинското лечение не е достатъчно да се лекуват само следствията и да се подтискат симптомите с лекарства. Трябва да се обърне внимание на причините.

От гледна точка на шамана, има три класически причини за заболяване, които, без да е изненада, не са бактерии, микроби или вируси, а по-скоро вътрешни състояния.

1.    Дисхармония

Първата причина е дисхармонията, която се случва, когато хората изгубят връзка, важна за тях в живота, или когато са лишени от чувството за принадлежност.

Например, дисхармония се появява, когато при възрастна двойка единият от тях умре.

Често се случва до година и половина другият да се разболее от нещо сериозно и да умре.

Дисхармонията намалява личната сила, което от своя страна ни прави уязвими към заболявания.

2.    Страх

Втората причина е страх. Човек, който има хроничен страх, е омаломощен отвътре и е уязвим към заболяване, понеже страхът намалява работната способност на имунната система.

3.    Изгубване на душата

И третата главна причина е изгубването на душата.

Ето нещо интересно. От шаманска гледна точка, изгубването на душата е най-сериозната диагноза и е причината за най-важните заболявания и преждевременна смърт.

loading...


Коментари

1 comment

  1. Ивон Отговор

    И за този човек,който сам си преоткрие шаманската теория и самопрактика,и чрез нея се самоинициира и във вътрешният си самопознавателен процес,излекувайки си сам накрая и болестните си състояния на физическото си тяло,душата и илюзиите на направлението на Духа си,то той самостоятелно ще резонира навън целият си този самостоятелен и оздравяващ самият себе си здравен процес,който ще достигне и до тясно специализиралите се шамани,които верятно тогава ще трябва да влагат всичките свои практики и знания в други свои абстрактни и асоциативни разбирания за случващото им се,от гледна точка,разбира се,на техните избори в тези моменти с какво точно да тръгват да се захващат,с цел,мотивирането им за придобиването и на други житейски техни опитности в коренно различни за тях вече ареали за вътрепребиваване и изразяване навън,от което накрая всички едновременно ще се трансформираме,участвайки индиректно само като странични наблюдатели на тези уникални процеси за всеки отделен шаман,и като резонирани лично от тях,и синхронизирани……