Трябва ли да се работи до дълбока старост?

Японската компания Kantar Japan осигуряваща на японските  компании прогнози за бъдещето и информация за тенденциите на пазара в 24 страни (Казахстан, Китай, Индия, Индонезия, Тайланд, Великобритания, Франция, Германия,...

602 0

Японската компания Kantar Japan осигуряваща на японските  компании прогнози за бъдещето и информация за тенденциите на пазара в 24 страни (Казахстан, Китай, Индия, Индонезия, Тайланд, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, САЩ, Канада, Австралия, Русия, Полша, Турция , Южна Африка, Кения, Нигерия, Мексико, Колумбия, Бразилия, Аржентина), включително и Япония.

От февруари до март сред потребителите над 16-годишна възраст била проведена анкета. Анкетираните трябвало да отговорят на въпроса трябвали да се работи  до старостта, предвид факта, че средната продължителност на живота се е увеличила. 61% от японците  отговорили положително на този въпрос. Най-висок показател се наблюдава в Южна Корея, където 81% отговорили положително.

Проучването включва въпроси, свързани с възприятието и поведението на потребителите по отношение на собственото им здраве. По-долу ви представяме отговорите, които показват отношението на потребителите за старост и стареене като цяло.

61% смятат, че е необходимо да се работи и на старини

Анкетираните  трябвало да направят избор от следните пет отговора: „Уверен съм, че трябва да се работи“, „Мисля, че трябва да се работи“, „Не знам“, „Мисля, че не трябва“ и „Уверен съм, че не е нужно“.

61% от японците избрали отговора „Вярвам, че трябва да се работи“ и „Мисля, че трябва да се работи.“

loading...