Целите и „Законът на Хладилника“

moloko-all-fridge

Какво точно искаме в крайна сметка? Пари, власт, щастие, здраве, обич, безсмъртие. Говорим, какви искаме да станем, какво да направим, какво да имаме, забравяйки, че това е невъзможно...

446 0

Какво точно искаме в крайна сметка? Пари, власт, щастие, здраве, обич, безсмъртие. Говорим, какви искаме да станем, какво да направим, какво да имаме, забравяйки, че това е невъзможно да се постигне, ако не знаем или не определим за себе си най-главното – това, което ще ни движи към целта. Невъзможно е да го определим, ако не знаем нашите ценности.

Да се фокусираме на ценностите. Не цели, не вещи, които искаме. „Да бъда милионер“ това не е ценност, а цел. Може би в момента целим финансова независимост? „Пътешествие?“ това също не е ценност, а цел. Може би ценим удоволствието, веселието, безгрижния живот?

Какво точно искаме в крайна сметка?

През 50г. на 20 век в Уелския университет се провел научен експеримент на тема „Как и защо едни студенти добиват голям успех след завършването, а други – не“.

Наред с показатели като пол, национална принадлежност, ръст, цвят на кожата и косата, се отчита влиянието и на такъв фактор – формирането на жизнените цели точно и ясно. Питали са студентите, какви са техните планове за бъдещето и как се отнасят към съставяне на план на живота. Само 3% от младите хора в групата са си правили такъв план и имали навик мислено да планират целите си. След 20 години била проведена 2-та част от експеримента. Познайте какво се е случило? Оказало се, че точно тези 3% от младите хора са били в най-близка степен успели и финансово независими, много повече, отколкото останалите 97%.

Интересно нали. И тука идва на помощ „Закон на хладилника“ (ако е пълен още по-добре) – да го иползваме по предназначение.

Напишете на два листа вашите ценности (вашата основа) и вашите цели. Напишете ги. Визуализирайте ги. Почувствайте ги. Влезте във филма.

Доказан е фактът, че най-много време прекарваме в кухнята. Факт  2 – във всяка кухня има хладилник (добре де, в повечето). Факт 3 – всеки ежедневно отваря хладилника 20-30 пъти (Проверете!). Психолозите са доказали, че да създадем в себе си навик или някакво ново качество, за човека е необходимо да го повтори минимум 21 пъти.

Какво има сега на вратата на вашия хладилник? Фотографии? Магнитчета?

Како трябва да има на нея? Познахте! ВАШИТЕ ЦЕННОСТИ И ЦЕЛИ!

Използвайте този мощен закон, който така забавно се нарича, но великолепно работи. Поне опитайте.

loading...